Stojak "Bandić kalkulira s novim zaduženjem na štetu građana Zagreba"

Stojak "Bandić kalkulira s novim zaduženjem na štetu građana Zagreba"

Sanjin Strukić/PIXSELL

" Gradonačelnik Milan Bandić kasni mjesec i pol dana s rebalansom te kalkulira s novim zaduženjem od 350 milijuna kuna radi svojih sitnih politikanskih interesa " rekao je na današnjoj novinskoj konferenciji predsjednik gradskog HNS-a i zastupnik u gradskoj skupštini Tomislav Stojak

Prozvao je gradonačelnika da je, umjesto da je radio svoj posao i predložio konkretne mjere za obnovu Zagreba, "odgovornost prebacivao na građane, nacionalnu vlast, nekog trećeg".

Stojak ističe je da se najavljeno zaduženje od 350 milijuna kuna za obnovu grada, mjesecima odgađa, nakon što se trebalo realizirati 11. svibnja, prolongirano je do 12. lipnja, pa zatim još dodatnih sedam dana, do 19. lipnja.
To znači da ni na ovoj sjednici Skupštine zastupnici neće dobiti točno razrađen plan što će se sve s tim novcem obnoviti i što će sve biti obuhvaćeno tim velikim kreditnim zaduženjem.

- To je neodgovorno i bezobrazno, gradonačelnik opet kalkulantski špekulira s obnovom grada radi svojih sitnih politikanskih interesa i opet sve odgađa iz njemu znanih razloga, a sve na štetu građana -, poručio je predsjednik gradskog HNS-a.

Stojak je ponovno podsjetio je na nedavno objavljeno izvješće Državne revizije o poslovanju Zagreba koje je, kaže, pokazalo katastrofalno stanje gradskih financija i goleme proračunske rupe.

- To je samo dokaz koliko se iracionalno postupa sa zagrebačkim novcima. Gradonačelnik već godinama naš grad gura u ponor u kojeg ako upadnemo teško ćemo iz njega izaći. Zato se svi moramo zajednički potruditi da gradonačelniku više nikada ne omogućimo da uništava budućnost Zagreba i Zagrepčana - poručio je.